TRAP DETAILS: SPIJLEN

Spijlen staan op een regelmatige afstand van elkaar en vormen een belangrijk esthetisch onderdeel in een traphek of balustrade.

Konijn Houtbewerking biedt oneindig veel keuzemogelijkheden: spijlen in hout, in staal, RVS glad of geprofileerd, rond, vierkant of rechthoekig, met of zonder motief.

Hekwerk

De hoofdbalusters en indien aanwezig de hulpbalusters of trapspil vormen met de leuning aan de bovenzijde en de trapboom of onderregel het constructieve raamwerk waartussen de spijlen op een regelmatige afstand worden geplaatst.
Spijlen worden in het hekwerk op de verdieping aan de onderzijde ingelaten in een onderregel op de vloer of in de raveling van het trapgat (leiwang).

Tierelantijnen

De meest simpele spijlen zijn in doorsnede rond, vierkant, plat, recht toe recht aan van vorm, zonder enige poespas. Om het aanzien van een traphek of balustrade te verfraaien worden spijlen voorzien van sierende elementen, dan wel in allerlei profielvormen gefreesd of gedraaid.

Vlakverdeling

Wie geen spijlen tussen de (hulp)balusters wil, kan kiezen uit de vele andere invulopties tussen de balusters wanneer het gaat om open, gesloten of opengewerkte (raster) vlakken. Uitgevoerd in hout, plaatmateriaal, glas, metaal, RVS…

Borstwerking

Degene die geen traditionele balusters en spijlen in zijn trapportaal wil zien biedt Konijn Houtbewerking creatieve oplossingen aan in de vorm van een borstwering: open of gesloten van karakter, met of zonder in het oog springende details en de uiterlijke verschillen tussen de toegepaste materialen.