Barmeubel in notenhout

Deze bar vormt het pronkstuk in deze modern ingerichte woonkamer. Deze warme sfeermaker is uitgevoerd in Amerikaans noten dat een fraaie donkere tekening bezit. Het TV-meubel is uitgevoerd in gespoten MDF . In de bijkeuken is nog een vouwwand gerealiseerd.

Deze loofhoutsoort uit Amerika wordt ook wel Black Walnut, Walnoten, Amerikaans Noten of Walnoot genoemd. Het Europese noten is wat lichter van kleur. Vers geschaafd bezit het houtoppervlak soms een paarsachtige gloed.

Massief, fineer, wortelnoten

Notenhout wordt veelvuldig toegepast voor meubels en interieurs. Het hout is vast van karakter, splijt niet en laat zich prima bewerken en afwerken. Het notenhout wordt zowel massief als fineer verwerkt. Wortelnoten geniet een bijzonder aanzien en wordt vooral toegepast in exclusieve meubels en autodashboards.

Europees en Amerikaans

Notenhout is traditioneel afkomstig van de gewone walnoot of okkernoot (Juglans regia) die in Europa groeit. In de loop der jaren is de Amerikaanse soort ontdekt en werd het hout van de zwarte walnoot (Juglans nigra) populair. De faam die deze houtsoort geniet betekent ook dat een onbestemd aantal andere houtsoorten die lijken op het echte notenhout in de samengestelde naam een link leggen naar noten.