Whitewash eiken steektrap

De trapopgang in deze villa te Wassenaar is een fraai voorbeeld van een combi in hout, staal, glas en stucwerk. De eiken steektrap is in whitewash uitgevoerd.

Het traditionele traphek met balusters en spijlen is vervangen door een schuin oplopende gesloten borstwering waarachter de trapopgang schuilgaat. De forse plint geeft aan deze stucwand meer ‘gewicht’. De deels open wand laat bij binnenkomst het ruimtelijk perspectief in tact. Dit wordt nog versterkt door het open karakter van de balustrade op de eerste verdieping die een combi is van minimalisme in staal en speciaal glas.

Dit minimalisme keert terug in de platronde stalen muurleuning die parallel aan de borstwering omhoog loopt en laat zien dat de strakke vormgeving tot in de details wordt doorgevoerd.

Eigentijds

Dit voorbeeld laat zien dat naast de traditionele spijlen tussen de (hulp)balusters in het traphek en de balustrade ook eigentijdse opties mogelijk zijn wanneer de voorkeur uitgaat naar een open, gesloten of opengewerkte (raster) vlakvulling. Uitgevoerd in hout, plaatmateriaal, glas, metaal, RVS, stucwerk… en in combinaties van deze materialen.

Konijn Houtbewerking biedt altijd creatieve oplossingen aan: open of gesloten van karakter, met of zonder in het oog springende details en uiterlijke verschillen tussen de toegepaste materialen.

Gebleekt eiken

Het whitewashen, kalken of limewaxen) biedt de mogelijkheid om aan hout een mooie gebleekte uitstraling te geven, terwijl de houtnerf zichtbaar blijft. Werden voorheen houten meubelen, muren en vloeren met kalk bewerkt vanwege de ontsmettende werking, tegenwoordig zijn er allerlei producten in de handel die hetzelfde esthetische effect geven.

Konijn Houtbewerking laat opdrachtgevers altijd aan de hand van proefmonsters de afwerking kiezen die hen het meeste aanstaat wat betreft uiterlijk en duurzaamheid in het gebruik.