Klassieke stijldeuren

Stijldeuren, inclusief bijbehorende architraven en lijstwerk. Konijn Houtbewerking kan het verleden laten herleven in nieuwbouw- en restauratieprojecten. In deze villa is de mahoniehouten dubbele deur met rozet de eyecatcher in de entree naar de woonkamer.

Voor dit project zijn de nieuwe stijldeuren in een enkele en dubbele uitvoering naar klassiek voorbeeld ontworpen en geproduceerd. Bij een transparante afwerking is de houtsoortkeuze belangrijk en in dit geval viel de keuze op mahonie. Bij de dubbele deur is de ene deur de loopdeur en de andere de vaste deur. De dekkend witte afwerking bij de overige deuren sluit goed aan op de vloer in wit geaderd marmer.

Ambacht nieuwe stijl

De productie van 3D elementen wordt tegenwoordig deels met behulp van de CNC freesmachine geproduceerd. In die zin is het aloude ambacht voor een groot deel in een modern jasje gestoken. Hedendaagse software, ontwerpprogramma’s en computer gestuurde productietechnieken bieden nieuwe mogelijkheden.

Reproductie klassiekers

Door het aloude vakmanschap anderszins in te zetten kan Konijn Houtbewerking klassiekers uit vervlogen architectuurstijlen exact reproduceren, inclusief het houtsnijwerk. Het komt regelmatig voor dat in een pand de originele deuren te zeer zijn beschadigd dat hergebruik of herstel niet meer mogelijk is. Het komt vaker voor dat tijdens de ‘moderniseringsdrift’ deze originele stijlkenmerken uit een pand zijn verdwenen. Konijn Houtbewerking kan een betaalbare optie voor het terug-restaureren aanbieden.