White Wash essen, RVS en LED licht

Wat direct opvalt in deze moderne en fraai gedetailleerde trap in White-Wash essen is de rust en het open karakter. Een RVS-‘reling’ vervangt het traditionele traphek. In de trapleuning is LED-licht weggewerkt.
Foto’s Stefan Pronk

Deze dichte, rechte steektrap met boven-kwart begint aan de voet met een bordestree en gaat op de eerste verdieping over in een open zoldertrap met twee kwarten.

In plaats van het traditionele traphek met verticale spijlen voor de doorvalveiligheid is gekozen voor een soort reling, bestaande uit drie ronde RVS-staven die parallel lopen aan de binnenboom. Deze oplossing biedt een onbelemmerd zicht op de treden en stootborden, uitgevoerd in Monocaot White Wash essen.

In de overgang tussen de onder- en boventrap is voor een glazen vlakvulling gekozen.
Door bij de zoldertrap de trapspil vrij in de ruimte te plaatsen konden de traptreden na het eerste kwart smaller worden uitgevoerd. Dat zorgt ook voor een optimale doorloophoogte in de trapopgang vanaf de begane grond. Een mooi detail vormt de Led lichtbaan die is in de onderzijde van de leuning is ingelaten. De (zwak stroom) voeding vindt plaats via de leuningdragers.