‘Platte pet’ als topping van de hoofdbaluster

Bij deze trap met een onderkwart bevindt de rechter (buiten)boom zich aan de muurzijde en is de gebogen binnenboom met kuipstuk uitgevoerd. Het fraaiste detail is de zogenaamde 'platte pet' op de hoofdbaluster waar de leuning van het hekwerk vloeiend in overloopt.

De verdreven traptreden en de stootborden zijn gebogen aan de voorzijde. De treden en de leuning zijn uitgevoerd in donker geolied eiken. Alle overige traponderdelen zijn dekkend afgewerkt.

Balusters en hulpbalusters kregen door het draaiwerk een fraai en klassiek uiterlijk.

De sleutelgat leuning is omgekornist en deze verkropte kromming geeft extra schwung aan de ‘platte pet’ als topping van de hoofdbaluster. Het omkornissen gebeurt deels met de CNC freesmachine en deels met de hand waarbij een speciale schaaf/beitel wordt gebruikt.

De standaard keldertrap heeft een ronde stokleuning. De witte traptreden bevatten anti slip strips. Deze eindigen op 10 cm vanaf de zijkanten in de traptree. Dankzij de CBC freestechniek kan Konijn Houtbewerking dit soort precisiewerk tot op de mm nauwkeurig positioneren en in de tree uitfrezen.